Skärtorsdag

Idag har Skåne ett fantastiskt vårväder. Solen gassar, himlen är klarblå och livet är härligt!
Korint blev skodd idag och jag har varit jätteorolig för detta. Hon har ju varit ett hår av hin när vi skott henne de andra gångerna, precis som med lastningen, men för tre veckor sedan bestämde hon sig plötligt för att sluta bråka med lastningen. Vi har inte gett oss, och plötlisgt en dag gav ´hon sig. Sedan dess har hon varit självlastande i princip. Vilken härlig känsla!
Hur skulle det nu gå med skoningen? Jodå. Hon stod som ett ljus. Hon stegrade sig ett par ggr när han skulle sko bakhovarna, men det var lätt att stävja denna gången. Han trodde inte sina ögon den gode Pär, men nu är hon skodd runt om utan större besvär. Hovslagarkollegan Peter var med som stöd ifall hon skulle vara lika stökig som sist, och maken till hästkarl har jag aldrig skådat. Är det ngn som kan prata med hästar så är det Peter Glimberg!!! Han sa också det att när hästarna gett med sig med den ena stötestenen brukar de ge med sig med den andra och det stämde ju i detta fallet!
I eftermiddag skall vi köra in och hoppträna. Har köpt ny hoppsadel! KUL!

Vi har fint besök i stallet! Tre av Danska Landslagets fälttävlanshästar står uppstallade hos oss. I boxen bredvid Korint står (enligt danskarna själva!) Danmarks bästa häst. Den kommer från Jylland. Det är stört omöjligt att begripa vad ägarna och ryttarna säger, men det har vi begripit. Korint surar ordentligt och skriker emellanåt på sin nyfunne vän. En GIGANT som med lätthelt böjer sig över boxväggen in i hennes box. Skall fota dessa hästar och lägga ut dem.
De två andra tillhör alltså också danska landslaget och kommer båda två från Bornholm. Det är lite lättare att begripa vad de säger. Även deras hästar är ruskiga giganter. Undrar vad en sådan kuse kostar........ De är i alla fall här och tränar i Skatteberga för Lasse Christensson (Karins blivande hopptränare!) Kristina och Alice tränar ju för Lasse och det är på så sätt danskarna kom till vårt stall! Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0