Torsdag 7/5

Full med smärtstillande och antibiotika verkade Korint bättre på söndagen, och veterinären tyckte att vi skulle ha ut hovslagaren på måndagen och tömma den hotande hovbölden. Jag pratade dock med hovslagaren (Pär) på söndagkvällen och han ville inte ta ansvar för att öppna den i stallet. Han sa att det var känsligt när det satt vid strålen och han tyckte man skulle göra det på klinik. Veterinären faxade då en akutremiss till Helsingborg och vi fick en tid 11,00 på måndag förmiddag. När vi kom upp hade Korin våldsamt ont. Hon tog sig dock mödosamt in på akutintaget på stordjurskliniken i Helsingborg och det räckte med en enda blick av veterinären och den hovslagaren som jobbade där för dagen.  för att konstatera att läget var mycket allvarligt. De sa  att Korint var allvarligt skadad och att hon behövde opereras omgående. De kunde se att det satt något kvar i sticket och de fruktade att senorna i hoven var skadade. Vi fick skriva på en massa papper och allt gick snabbt. En timme senare låg Korint på operationsbordet. Veterinären sa att vi nog skulle förbereda oss på det värsta, han trodde skadan var stor redan och han var inte optimistisk.
Vi åkte gråtande därifrån och vi insåg att vi kanske inte skulle kunna få Korint tillbaka på banan igen. Det var inte roligt. På kvällen ringde veterinären upp och sa att operationen hade gått bra och att senorna inte var skadade!!!! Det satt en 1,5 cm lång sylvass träflisa kvar i hoven och den hade gått rakt in och träffat och fastnat i hovbenet..... Fy för fasen vad den hästen har haft ont... Det gick rysningar i mig när jag hörde det. När de fick ut flisan hittade de en ful varansamling och konstaterade att hon hade en aggressiv infektion i hoven. Det man nu fruktade var att infektionen skulle angripa hovlederna och senfästena i hoven och då var det inte bra... Vi kunde bara vänta och se. På onsdagen skulle de lägga om hoven och skulle då kunna se om infektionen gått vidare eller dragit sig tillbaka.
På onsdagen ringde de och berättade att Korint blött så mycket ur hoven att de varit tvungna att lägga om redan på tisdagen, vilket inte var så bra. Dock var de efter omständigheterna nöjda med vad de såg och  Korint var på onsdagen pigg och glad.

Idag var vi och hälsde på henne. Hon var pigg och glad och stödde fint på benet igen. Hon kommer att stanna minst till måndag. Man skall lägga nytt bandage på måndag och då kan man säga mer hur hon läkt. Inte förrän då vill de eventuellt släppa hem henne, mot löfte om att vi kommer tillbaka och lägger om hoven hos dem. Hon skall ha långvarig boxvila och får tyvärr inte ens gå ut i sjukhage. De är rädda för att hoven skall få bakterier utifrån om hon går ute. STACKARS KORINT! Hon hatar att stå ensam i stallet......Men. Huvudsaken är ju att hon blir bra igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0