Ronja i trädgården!

Ronja i trädgården!

Helgen 26-27/4

Helgen som gått har bjudit på ett härligt vårväder med varma vindar och mycket sol! I söndags firade vi en vecka med Sandie! Det firades med en skogspromenad ute i Lomma. Johanna ville visa var hon varit på utflykt med Lunds Hundungdom för några veckor sedan. Vi gick samma fina runda som de hade gjort och Johanna instruerade om vilka övningar vi skulle göra. Det var lite balansgång på stockar, krypa under en del grenar mm, samt ett avsnitt där Johanna i förväg hade gömt 15 föremål som hon tagit med hemifrån. Hon hade gömt dessa på båda sidor av stigen och när hundarna kom gående på stigen fick de korn på sakerna och sökte upp dem!
På ett annat ställe hade Johanna satt små korvbitar på kottar och hundarna fick snusa rätt på kottarna och äta upp korven! Alla var jätteduktiga, även lilla Sandie!
Dessutom var det stora hästtävlingar på klubben denna helg och Sandie var med även där! Hon tyckte det var spännande att titta på alla hästar som hoppade hinder och sprang förbi hennes lilla nos!
Ronja och Bella var med i skogen men inte på hästtävlingarna. De skulle ha busat för mycket, man måste vara lite lugnare för att kunna hänga med på tävlingar. Sandies lugn var perfekt!
Lägger snart ut en bild!

Sötaste lilla Sandie!

Sötaste lilla Sandie!

Gänget i trädgården! Visst är de fina!?

Gänget i trädgården! Visst är de fina!?

Vårvindar friska, leka och viska...

Vårvindar friska, leka och viska...

Våren är här!

Ja nu är äntligen våren här i Lund! Körsbärsträden har nu blommat  över och magnolians knoppar är spända och på väg att slå ut i full blom! Det är fantastiskt vackert överallt! Nu är det också himla kul att vara ute med hundar och hästar och både människor och djur trivs med tillvaron! Sandíe mår finemang och är en himla go liten tjej! Ronja och Bella ägnar henne ingen större uppmärksamhet än så länge, men har accepterat hennes närvaro. Bella var ju lite sur mot henne första dygnet, men har mjuknat  nu. Sandy har försökt sig på att leka lite med henne men det har hon inget för än så länge! Den lilla collien är en mycket diskret liten hund som inte gör något väsen av sig alls. Hon är mjuk och lugn och verkar så mogen på något sätt!
Johanna är så glad så glad för henne. De är hela tiden tillsammans (när inte Sandie sover eller Johanna är i skolan förståss!) och Sandie tyr sig mycket tydligt till henne redan. Hon kan redan "SITT" och går så fint med i kopplet! När jag tog med mig hundarna igår och hämtade barnen i skolan hälsade Sandie stillsamt på Johan och Karin, men när Johanna kom, hoppade Sandie omkring henne och tjöt av glädje! Jag fick tårar i ögonen när jag såg hennes reaktion. Hon älskar Johanna det står helt klart, och Johanna älskar henne! Det är härligt att se. Johan och Karin är mycket förtjusta i den lilla collien. Hon blir ompusslad, pussad och älskad av oss alla!

Sandie!

Sandie!

21/4 Välkommen Sandie!

Nu har äntligen Johannas efterlängtade collie kommit hem. Det blev en liten Sandie. Vi hämtade henne söndagen 20/4 uppe i Tingstad utanför Norrköping hos Thullie och Madelein Hertzman. Det skall bli jättespännande att lära känna henne och se hur hon utvecklas. Än så länge är det som natt och dag jämfört med mina vilda och galna welshar! Detta är en liten försiktig prinsessa som mycket avvaktande bekantar sig med sin nya omgivning. Hon är alldelels bedårande söt och jag tycker det är rena himmelriket med en hund som inte far omkring som ett torrt skinn och busar och står i. Ronja och Bella bryr sig inte så mycket om henne. Bella, som i vanliga fall busar och gör galna saker hela tiden är lite sur och på tvären mot henne. Hon är svartsjuk och sätter sig i knät på oss så fort hon kommer åt. Hon beter sig verkligen som ett litet barn som fått ett småsyskon!!!!! Nåja, de vänjer sig nog snart vid varandra, och det kan hända att Sandie blir en riktig busa när hon väl bott in sig här!
Det är roligt med en ny vovve och hon är så väldigt välkommen in i vår familj!


Bella på klubben

Bella på klubben

Ytterliggare framgångar för Karin och Donna!

Ytterliggare framgångar för Karin och Donna!

16/4

Idag var Johanna och Bella på sin juniorkurs på brukshundklubben här i Lund. De fick bla prova på Fly-ball, något Bella inte fattade mycket av... Hon tyckte det var lite läskigt när bollen kom flygande. Då tyckte hon agilityn de sedan fick göra var destå roligare. Vem tror ni for fram och tillbaka över alla hinder och genom alla tunnlar 4 ggr på samma tid som de andra harvade sig över 1 stackars runda? Japp. Bella var i högform. När hon sprang upp över "a:et" var det meningen att hon skulle ställa sig sist i kön. Jo men visst!!! Hon tog a:et baklänges, svepte tunneln och styrde sedan kosan mot bommen........... Det är fart och fläkt med spaniels!!!

Passar också på att gratulera Karin och hennes weslh till nya fina placeringar. Helgen som gick var hon i Landskrona och tävlade och pkacerade sig som 4:a i tuff konkurrens. MYCKET bra jobbat Karin!!!

Miso gnager lite på fälttävlanshindret på klubben!

Miso gnager lite på fälttävlanshindret på klubben!

10/4

Idag har Miso och jag varit och besiktigat vårt hästsläp på bilprovningen i Lomma. Miso är van vid att åka bil nu, vi åker en sväng varje dag. Det är perfekt att miljöträna dem i alla tänkbara miljöer, så bara ta med dem över allt!! Jag trodde att hon skulle tycka det var läskigt med alla höga ljud, men hon reagerade perfekt. Precis som de skall! Hon stod kolugnt i kopplet vid min sida, följde intresserat allt som hände, när slangar och verktyg lades åt sidan gick hon fram lugnt och stadigt och nosade på dem. Precis så skall det se ut. Inga rädda hundar som backar och inte vill gå fram, utan vi vill se och ha hundar som på ett lugnt och tryggt sätt tar reda på vad som finns framför dem även om det har både slamrat och bullrat högt. Jag är riktigt nöjd med hennes utveckling!
Jag följer så klart Molly dagligen på hemsidan och det ser alldeles underbart ut med den lilla busan! Även Queen har det bra, jag får rapporter därifrån också! Jag är glad att de hamnat där de hamnat!

Cupvinnarna i semmelkuppen 2008

Cupvinnarna i semmelkuppen 2008

Semmelkuppen!

Karin och Donetta har skördat nya framgångar! I helgen var det cuptävlingar på klubben. Lördagens deltävlingar i dressyr och söndagen i hoppning. Karin red hem den totala segern i kuppen på sin underbara welsh! Heja Karin och Donna! Bra ridet!

Miso i backen!

Miso i backen!

8/4

Miso mår väl och växer så det knakar. Hon är hur trevlig som helst och lystrar fint till sitt namn. Sitt kan hon också! Hon tycker om mat och i går hittade vi henne i backen där den stora matpåsen stod. Där stod hon och mumsade från ett hål hon bitit i påsen!!! Vi flyttade på påsen och tog ett foto på henne i backen! Så här blev det!

Donna och Karin kopplar av vid havet efter fina ritter i Trelleborg!

Donna och Karin kopplar av vid havet efter fina ritter i Trelleborg!

Welshresultat

Karin och Donna har nått strålande resultat igen. Tävlade i Trelleborg och fick fina placeringar där och tävlade i Lund idag och fick strålande reslutat! Tävlade både LB och LA och fick kanonpoäng!!! BRA RIDET!!!

Miso sover gott efter en eftermiddag i stallet.

Miso sover gott efter en eftermiddag i stallet.

2/4

Igår var Miso med oss i stallet. Det var en ny upplevelse för henne med gnäggande hästar och jamande katter att titta på. Hon älskade att trippa runt och spana in allt. Det var inga problem alls att ha henne med och hon trippade med så snällt över allt. Det är viktigt att ha hunden med sig så mycket som möjligt så de vänjer sig vid och håller sig lugna och fina i alla miljöer. Dessutom trivs de bäst om de får följa med er så mycket som möjligt.
När hon kom hem var hon dock helt slut ochsomnade omgående i min säng.

1/4

I torsdags åkte Queen till sin nya familj i Sjöbo. Jag har hört från dem så klart och kan meddela att hon har det jättebra. Hon har anpassat sig fint och det fungerar bra verkar det som. i lördags åkte även lilla Molly. Hon har också anpassat sig fint till sitt nya hem och har fått det jättebra! Nu får jag passa på att njuta av Miso som skall vara kvar ett par veckor till innan hon åker hem till Anna!

Molly i Kungsbacka

Molly i Kungsbacka

RSS 2.0