Gimme trixar

Gimme trixar

29/2

I går avmaskades valparna för första gången. De fick avmaskningsmedel i form av en sorts pasta och det smaskades och frästes på sina håll. Men det gick ner i alla fall. De leker och busar och utvecklas fint. Lägger in en bild på lilla Gimme som trixar med sin tassboll.


Första måltiden!

Första måltiden!

Tisdag 26/2

I går åt valparna riktig mat för första gången. Alla åt med god aptit och jag tror det smakade ganska bra. De stunder de är vakna får de nu komma ut ur lådan och är inne i köket. De busar, brottas och snusar omkring och ser sig om i den stora vida världen! Det är mycket som skall upptäckas och tas in, och de blir snabbt trötta. Efter 10 minuter i köket lägger de sig i sin valplåda och sover sedan både länge och väl innan det är dags för en liten vaken stund igen! Alla tre är nu duktiga och stadiga när de går, och de försöker ibland  t o m springa lite. De är helt bedårande! De skäller och morrar, drar varandra i svansarna och moster Bella är riktigt kul att leka med. När hon sticker ner huvudet är hennes öron i farosonen! De är roliga att försöka få tag på! Mamma Ronja övervakar det hela med mild uppsyn!

Sötnos

Sötnos

Lördag 23/2

Valparna växer till sig för var dag som går. I går hade vi besök från Sjöbo. En av valparna kommer att flytta dit och bli jakthund, vilket glädjer mig enormt! Welsharna älskar att arbeta och att jaga är nog höjden av lycka för de flesta! Det skall bli roligt att få följa hennes utveckling i jaktbranschen! När familjen hälsade på var valparna vakna en stund, men deras tillvaro domineras fortfarande av sömnen. Gimme var den som var mest i gasen, och så har det varit ända sedan hon öppnade sina ögon. Vi får se hur de utvecklas. I morse hade alla en pigg stund med lek och stoj och de morrade och bet i varandra och försökte anfalla varandra från alla håll och kanter. Efter 10 minuter var de helt slutkörda och sov sedan gott i mamma Ronjas famn. Mamma Ronja firar faktiskt idag sin femte födelsedag och vi får passa på att gratulera henne lite extra!
Bella, Johanna och jag har under förmiddagen idag varit ute och viltspårat. Det är buskul och Bella for blixtsnabbt och klockrent i spåret och tog alla vinklar och bloduppehåll utan att tveka! Detta är hennes specialitet och hon är helvass på det! Det är en aktivitet jag hoppas att ni låter era hundar prova på! Ni kommer att ha lika kul som hunden tror jag! Det blir, förutom en trevlig stund tillsammans med en glad welsh, dessutom massor av fina naturupplevelser. I morse stötte vi på fem imponerande hägrar som stod i kanten till en vattensamling där vi la vårt spår. Dessutom häckar flera vackra glador i området och det är både fint och lite läskigt när det brakar till alldeles intill en och en så stor och mäktig fågel lyfte bara några meter ifrån där man står.

syskonkärlek

syskonkärlek

Leklådan

Godmorgon!
Valparna kan nu gå ganska bra och någon har t o m försökt sig på att skälla lite! Fortfarande domineras deras tillvaro av sömnen, men när de är vakna är de lite mer aktiva än för några dagar sedan! Känner man i munnen kan man känna att tänderna är på gång! Man kan faktiskt se en rad av små, små risgryn som är på väg att spricka fram om man tittar i deras små munnar! Om några dagar blir förmodligen amningen mindre angenäm för mamma Ronja.... Lägger in en bild på två av dem när de brottas lite försiktigt.

Vakna systrar

Vakna systrar

Karin och Donetta

Karin och Donetta

Söndag 17/2

Godmorgon!
Nu har Bella och jag precis kommit in efter en tidig cykeltur till stallet för att släppa ut några hästar. Mamma Ronja var hemma och skötte de små. Vinden bet ordentligt i kinderna och efter en liten stund sprängde det i öronen kan jag säga! Men, en cykeltur i friska luften, och en mysig stund med både hundar och hästar kan ju få vem som helst att bortse från isande nordanvindar och stelfrusna fingrar och tår!!!

Valparna mår prima. De kämpar på med att komma på fötter (eller tassar kanske man skall säga!) och det börjar arta sig. Det är väl synd att säga att de kan gå, men de försöker ta sig fram i alla fall! De kliver helt hänsynslöst över och på varandra och starkast vinner... Har här en söt bild på alla tre när de är pigga och vakna!

Kan också rapportera att vår lite större welsh (den som väger ca 450 kg) skötte sig fint igår på träningstävlingarna på klubben. Vi hade en "pay and jump" och Karin och Donetta, som hästen heter, såg till att vi kunde känna oss stolta!!! Bra jobbat med en fin ritt. Lägger en bild på vår vackra welsh så ni får göra en bekanskap även med henne!

Öppna ögon!!!

Nu i kväll har alla tre öppnat sina ögon. På bilden här ser ni Gimme som tar en rejäl titt på omvärlden! De börjar försöka resa sig på sina ben, men faller omkull hela tiden. Men,  trägen vinner. Snart tror jag de tultar omkring här hemma och ställer till med en härlig oreda!!!

Gimme

Gimme

Bella vid ringen

Bella vid ringen

Alla Hjärtans Dag!

I går öppnade Gimme sina ögon. De är blå och hon är alldeles underbart söt. De andra är också på gång, men är inte riktigt där ännu! Jag skall lägga in en bild i kväll så håll utkik!
Igår var Johanna och tränade agility med Bella. OJ, vad kul Bella hade! När era valpar är mogna för det måste ni prova på detta! Det är en aktivitet som verkligen passar welshen! Det riktigt lyser i ögonen och svansen går hela tiden! Jag har aldrig sett en hund vifta på sin svans som hon gör. Det hörs lång väg då svansen piskar och dunkar på sidan av hennes kropp och man ser hur samtliga som befinner sig i hennes närhet spricker upp i enorma leenden och munterheten sprider sig som en löpeld! ALLA blir på gott humör när det finns en sprudlande glad welsh i närheten! Att sedan få se sin welsh fara omkring som ett streck över banan och klippa hindrena i en rasande fart, ja då är man bara SÅ lycklig!
Vi hörs senare!

Valphög!

Valphög!

tisdag

Från valplådan kan rapporteras att samtliga små töser mår utmärkt. Idag har jag vägt dem. När de föddes vägde de knappt 250 g, och idag väger de 900 g. Det är mog sista gången jag kan väga i hushållsvågen, för de får nämligen inte plats i skålen längre! De växer snabbt. Ögonen är fortfarande slutna, men man kan ana en springa på en av dem! En valptillvaro består vid 10 dygns ålder av att äta och sova. Jus nu iskrivandets stund har mamma Ronja lämnat valplådan och sträckt ut sig på det svala golvet utanför lådan. Kvar ligger en hög av valpar. De ligger i en härlig röra och ju närmare varandra man kommer destå mysigare tycker de. Ronja är väldigt öm mot sina små, utom när det kommer någon utanför trädgårdsdörren som hon måste skälla ut ordentligt. Då glömmer hon allt vad diande valpar heter och vräker sig upp ur lådan ihärdigt skällandes. Att hon sen råkar ha en eller två valpar vid spebarna verkar inte bekymra henne det minsta. De släpper ju taget förr eller senare verkar hon tycka, och det gör de ju i och för sig också. För en människa kan detta se tämligen brutalt ut, men det är väl så djurvärlden fungerar. Här pjoskas det sannerligen inte! När de har ätit är det ibland dags för lite tvätt tycker mamma Ronja. Hon sätter i med att slicka dem rena och vill de kravla iväg, sätter hon reolut en tung framtass över ryggen och trycker till. Har hon sagt att de skall tvättas så blir det så!!!
Det är härligt att se allt som händer i valplådan, och nu väntar vi spänt på att de skall få upp ögonen!
Vi hörs!


Moderslycka

image3

Söndag 10/2 2008

Hej!
Vi är en familj som består av mamma Gunilla och Johan 15 år, Karin 13 år och Johanna snart 11 år!
Vi har startat en sida som skall göra det möjligt för dem som är intresserade, att följa några welshars tillvaro i Lund! Vi är för tillfället 5, nej förresten, 6 welshar i familjen. Fem welsh springer spaniels och en häst som faktiskt också råkar vara av rasen welsh! Hundgänget består av två vuxna tikar; Bella och Ronja. Ronja har dessutom för åtta dygn sedan berikat vår familj med ytterligare tre underbara små tikar! De små har redan fått nya hem, och det är delvis för de nya familjernas skull vi skapar denna blogg! Hoppas ni alla kan följa era valpar här innan ni till slut tar hem dem till deras nya hem!
Det händer mycket den första tiden i en valps liv. Jag tycker att man ser valparnas utveckling från dag till dag. Nu, 8 dagar gamla, är de fortfarande både blinda och döva, men man ser ändå att ögonen börjar förändras. De är inte riktigt så tillslutna som de var innan. Öronen var också hårt ihopdragna, men likson en blomknopp som är på väg att spricka ut, är valparna pyttesmå öron på väg att spricka upp! Man ser givetvis en motorisk utveckling också. De kravlar omkring med ganska friska tag alla tre. Redan från början kunde man dock se att en av dem var mer aktiv än de andra. Den fick då namnet Dancing Queen eftersom vi tyckte att den dansade omkring mycket mer än de andra. De andra två heter Gimme och Mamma Mia. Som ni förstår är namnen hämtade från ABBAs hits! Gimme är den största av dem tre. Hon har att brås på! Pappa Chili är en welshgigant, och det skall bli spännande att se om de har ärvt hans stora anlag eller om de tänker bli lite mindre som mamma! Ronja är en ganska liten fröken, så det kan bli hur som helst!
Detta var en start på welsharnas blogg, och jag hoppas att ni följer med här så ni känner att ni får en liten inblick i era valpars liv och leverne sina första 8 veckor!
Vi hörs!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0