Söta Ronja


Söndag 29/7

Igår träffade vi Queen och Miso igen. Med på kursen är även Johannas bästis Sofie med sin lilla hundvalp Lisa. Vi tränade och det gick bra som vanligt! Om en vecka kommer Molly ner och hälsar på. Då kommer även valparnas pappa Chilli med på träningen så då är familjen welsh komplett! Det skall bli jätteroligt! Vi har ju inte sett lilla Molly sedan hon flyttade hem till Kungsbacka så det skall bli spännande att träffa henne igen!
Den ssista träningsgången (som blir på lördag) skall vi ha lite roliga aktiviteter. Valparna skall få göra lydnadsprov 0 också! Jag gissar att alla ligger i hårdträning!
KUL! Vi ses snart alla mina vänner!

Lilla älskling, du är frisk!


Återbesök hos veterinären.

Idag var vi på återbesök hos veterinären med Donna. Vi var alla inställda på ytterligare behandlingar, även veterinären, så vi blev alla mycket förvånade när hon klarade böjproven utan den minsta hälta!!! Vi gjorde om det en gång för säkerhets skull, men hon var inte alls halt längre!!!! Hon var frisk! Gissa om vi blev glada. Karin fick med sig ett igångsättningsschema med strikta anvisningar hur hon skall ridas igång igen efter sin vila. Det tar en månad, sen skall hon tilbaka och se om det har hållt! Håll tummarna för henne nu!

Pinnlek!


21 juni

Idag har vi varit ute mycket. Johanna och Sandie tränade flitigt idag och de hade så roligt. Vi har upptäckt att lek är den bästa belöningen för Sandie. När hon har utfört det som Johanna har bett henne om får hon lek som belöning och hon är överlycklig! Det är härligt att se!
Karin och Johan sommarjobbar med att plocka jordgubbar. Gissa om de är trötta på de röda bären??!!

På måndag skall vi på återbesök hos veterinären med Donna. Vi håller tummarna, även om vi nog misstänker att det inte är helt bra ännu...

midsommarflickor


midsommarafton

I går var det midsommarafton. Vi firade detta hemma hon moster Katarina som också fyllde år. Det var trevligt och vi fick mycket god mat. Vädret under dagen var inget vidare, men kvällen blev fin. Johanna och jag tog kvällsrundan förbi stallet och fodrade. Vi passade på att fotografera hundarna i en samlad gruppbild. Visst blev de fina alla tre!!!

Hos veterinären


Hos veterinären

För en vecka sedan var vi hos veterinären med Donna. Vi åkte till hästkliniken i Svedala, och träffade en mycket trevlig och duktig veterinär. Det visade sig att det var som vi misstänkte. Donna hade kotledsinflammation i båda frambenen. Undersökningen och behandlingen tog tre timmar och innebar vägning (Donna vägde 419 kg), smärtsamma böjprov, löpning på innebana, röntgen och injektioner i kotlederna. Donna var jätteduktig hela tiden. Innan röntgen och injektionerna blev hon dock sederad ordentligt. Hon var så trött att hon nätt och jämt kunde stå på benen. Nu står hon i sjukhage hemma på klubben och får endast skrittas 20 minuter om dagen. Om en vecka skall vi återigen åka till Svedala och träffa doktorn. Förmodligen behöver hon en behandling till skulle jag tro, men sen är det förhoppningsvis bra. Tur i oturen var ju att det kom nu när det är stiltje på tävlingsbanorna.
Här syns när veterinären och jag ger Donna en injektion i kotleden.


knockoutlaget


Knock out seger!

Äntligen bloggdags igen. Efter flera dagars krångel med bloggen fungerar den igen!!!
Karin har  även detta år blivit uttagen till att representera klubben i knockouttävlingarna i dressyr. Förra året blev Karin, tillsammans med sitt lag på fyra duktiga ryttare, skånsk mästare i knockoutdressyr LC. Detta året har nivån höjts till LB1 och Karin har blivit uttagen även detta år! Första deltävlingen gick av stapeln den 4/6. Vi slog knockout på våra motståndare och tog hem segern!!! Vi (eller våra flickor!!!) gick såledels vidare i turneringen! BRA jobbat! Här syns en bild på laget!
Från vänster: Karin och Donna, Jaquline och Prince, Matilda och Real´s Beckham, och längst till höger Helena med Svansjöns Daylight. Beckham och Daylight är faktiskt två hingstar, och som ni kan se på bilden hade de kraftmätningar när de hamnade bredvid varandra och sabbade varenda försök till en städad gruppbild!!! PÅGAR....


Miso, sandie och bella

Miso, sandie och bella

valpträff

Miso och Queen kommer en gång i veckan och tränar lite lydnad tillsammans med mamma Ronja och Sandie. Det är jätteroligt att träffa valparna. De har vuxit och är JÄTTEDUKTIGA! De är trevliga, följsamma och lydiga! Faktiskt ovanligt följsamma och välartade för att vara små welshbebisar! Sandie är ju jätteduktig! Hon lyder och följer som en liten gud!!!
Efter träningen är det lite bus som gäller! Se här på bilden!


RSS 2.0