Miso 27/10


Miso 27/10


Miso

Nu är Miso hos oss igen! Hon är på dagis hos oss kan man säga. Året ut skall hon sedan bo hos oss varannan vecka! Det är jättetrevligt att ha henne här. Det går fint med alla fyra tillsammans. Miso och stor och kraftig och en alldeles underbar welsh! Mamma Ronja är mycket stolt, och även Mormor Gunilla!

Fru Måne


Tjuren Ferdinand


Ner i bäcken


drottning Sandie


14/10

Denna eftermiddag red vi ut en långrunda med Donna. Hon är pigg och glad och tycker detta är toppen! På vägen vadade vi genom en bäck, häslade på en stor svart tjur och tittade på den vackra månen. Plåtade Sandie utanför stallet också! Visst är hon vacker? Här kommer lite bilder från dagen!


Karins nya häst Kompis


14/10

Nu har vi varit i Rydaholm utanför Växjö och tittat på lite olika hästar. Vi fastnade för det fyraåriga stoet jag tidigare nämnde. Hon heter Nothing Compares to You, och kom till Sverige från Sydtyskland för 4 veckor sedan. Är uppfödd i dressyrstall där nere. Hon verkar mycket trevlig och har ett fint steg! Lägger ut bild i morgon. Donna skall gå som avelssto hos Maria Karlsson och hon kommer att få det jättefint där!
Nu får vi träna på tyska! Vi hämtar hem Kompis (som hon i nuläget kallas för) om två veckor!

Donna frisk igen!

Efter återbesök hos veterinären har vi fått startsignal för igångsättande av Donna igen. Hon var helt frisk tack och lov! Vi funderar dock på att köpa en unghäst i stället då vi tror och känner att Donna börjar bli gammal och kanske behöver dra sig tillbaka. Vi har kontakt med en uppfödare som gärna vill ha Donna som avelssto, och så får det med stor sannolikhet bli. På söndag skall vi till Växjö och titta på två nya hästar, där det fyraåriga ungstot verkar mest intressant! Hon ser riktigt fin ut, så det skall bli spännande att titta på henne live också. Har sett film på henne på nätet och det ser riktigt trevligt ut!

Naturupplevelse

Johan och morfar var ute vid Krankesjön och Vomb och tittade på fåglar. De fick se en hel del, bla kungsörn. Dessutom en liten flock hjortar och en del annat! De hade en fin dag och Johan passade på att ta lite foton!

vackert


Hjortflock


Nya skador

Tyvärr har Donna återigen drabbats av skada i ett framben och vilar nu. Därav inga tävlingsresultat att rapportera. På onsdag skall vi tillbaka till veterinären på återbesök så vi får se vad de säger om henne då. Hon är ju ingen ungdom längre och vi har lite kontakter med en uppfödare som vill köpa henne till sin avel. Det hade passat henne utmärkt, hon har en kanonfin stamtalvla och lämpar sig väl till avel.
I fredags var vi i Kalmar och tittade på en unghäst, men det var inget för oss. Vi letar vidare! Vi får se om Donna håller för den träning Karin sysslar med nu eller om det är läge att sälja och köpa en yngre förmåga.
Nu när hon bara står är hon pigg och stissig som den ystraste unghäst, så man har ju svårt att tro att hon är 17 år.....


RSS 2.0