Bella softar i soffan


Fokets park


Johanna och Bella visar agility i folkets park


Johanna väntar på maten!


26/4

Idag var Anna Z hos oss och grillade. Det var som vanligt jättetrevligt när du kom Anna! Japp! Här kommer en sån bild som du verkligen hatar! Jag vet! Förlåt Anna att det blev en rökbild! Vi ses på jobbet i morgon!

Anna! Du är avslöjad!


grillmästarna johan och annika busar lite


korint och karin har buskul i skogen


karin


lek i skogen


Sen kvällssol! Vi är på väg tillbaka efter en härlig klätterrunda på åsens sluttningar!


Vacker Glada i vårkvällen


Här startar vår härliga ridtur. Romeleklint!


25/4

Idag arrangerade Lunds kommundel väster en stor familjedag i folkparken. Det var strålande sommarväder och massor av föreningar som ville visa upp sig. Bla Lunds hundungdom. Johanna var så klart på plats tillsammans med Bella. De skulle visa agility och de var verkligen jätteduktiga. Fart och fläkt och det gick alldels utmärkt. Mamma Gunilla satt i solen och njöt och lyssnade på frikanska rytmer medan jag tittade på agilityn! Härligt. Vi käkade pizza i gröngräset och hade det underbart. Därefter var Karin, morfar och jag i Björnstorp och red i skogen! Härligt!

21/4

Idag var vi i Björnstorp och red. Vi hade ytterligare en härlig vårkväll. Det var alldeles stilla och tyst i skogen. Kvällssolen var vemodigt vacker och det var alldeles underbart. Korint fick klättra ordentligt upp och ner i skogen och hon var riktigt duktig!

Gunnar har sällskap i hagen!


1 meter


Hoppla


Hoppa är skoj!


19/4

idag var vi ovh hopptränade lite. Det var roligt och gick bra. Hinderhöjden var på en meter och Korint hade massor av luft emellan. Hon hoppar fint, men blir otroligt stark. Lägger in lite bilder

Fin linförighet!


Tävlingsekipaget


Segraren tar emot domarkritiken


Stolt vinnarvovve!


Johanna och Sandie tävlar


Lydnadstävling 18/4

Idag har Johanna och Sandie tävlat på Lunds brukshundklubb. De tävlade i lydnadsklass 0 och VANN! Gissa om vi blev glada och stolta. De var jätteduktiga och det var spännande när arrangörerna gick in och räknade ihop protokollen. Det var en jätteduktig saluki i Johannas klass, och vi visste inte riktigt hur det skulle gå. Vi misstänkte dock att det skulle stå dem emellan, men Johanna och Sandie vann med ganska stora poäng!!! GRATTIS älsklingar. Ni är BÄST! Den duktiga salukin kom tvåa, och det var den väl värd.
Sätter in fina bilder från dagen!

Över stock och sten!!!!


Johanna fångade en ekorre på bild!


Härlig skog. På håll hörde rådjuren.


Vänner i samspråk!


Joanna och hennes söta nya ponny!


Vårkväll i Björnstorp

I går var vi ute och red i Björnstorpsskogarna. Björnstorp är ett vackert slott som ligger nära Lund. Familjen Gyllenkrok bor på slottet och har enoma ägor som sträcker sig runt omkring Lund. Vackrare ställe få man leta efter. Vi körde ut till Romeleåsen och ställde släpen nära Romeleklint. Vi, det var Karin,Johanna, Korint och jag. Vi hade sällskap med Joanna Liljedahl och hennes mamma Malin och Joannas nya ponny Rednecks. Rednecks har vunnit SM-guld i galopp (!) och är en pigg liten rackare! Vi hade i förväg sett ut en lagon runda och nu började vår härliga skogspromenad. Kvällen var fantastisk. Helt vindstilla, ljummet i luften och totalt fritt från andra människor i skogen. Vad mer kan man begära av livet en sådan här dag?! Det doftade härligt i luften av olika buskar, blommor och träd som börjar slå ut, och terrängen var vackert böljande och utmärkt kuperad. Åsen är rejält sluttande på sina ställen och det var detta vi ville komma åt så klart. Att klättra upp och ner i skogsterräng, det är mumma för hästmuskler och ger dem bra kondition!!!
Johanna var en flitig fotograf och här kommer några av hennes bilder. Flickorna både skrittade, travade och galopperade i skogen och hästarna var överlyckliga!

Balans och lydnadsträning på hoppningen utan stigbyglar. Nyttigt och jobbigt!


Hoppträning


Mysstund efter skogsturen. Johanna och Ronja


Jakttorn nr 11


Fina vitsippor


Björnstorp på Långfredagen


Långfredagen

Dagen började med en härlig uteritt med Korint och Maja. Vi red ut i den skog vi kallar för vildsvinsskogen. Här har vi nämligen träffat på vildsvin flera ggr. Solen strålade och flickorna pratade på glatt och planerade roligheter tillsammans. Korint gick helt avspänt hela tiden denna gången. De galopperade en lång sträcka och jag sprang ikapp med hästarna så gott jag kunde. Efter ett tag vände flickorna och kom skrittande emot mej igen. Vi kom på att  vi kunde prova att göra en avstickar in i skogen och se hur Korint skulle reagera på detta. Maja tog täten och de red in en bit. Plötsligt gick maja omkull. Hon har en stenos i ryggen och tappar lätt balansen och välter, och nu hade det plötligt blivit sankt utan att hon sett detta. Följden blev att hon och Alice gick omkull, och Korint som gick i rumpan på maja höll på att gå omkull över henne. Hon höll dock balanse och medan maja rullat över på rygg och låg och sprattlade med benen rakt upp i vädret tog Korint ett skutt rakt över henne. Tur att Korint inte landade på Alice. Nåja, Maja kom raskt upp igen och vi tog de tog sig raka vägen upp på kända marker igen... Pust. Vi skrittade/gick ett sycke och 10 meter en i skogen löpte en lite rådjursflock jämsides med oss. De tittade nyfiket och följde med vad vi gjorde. Det var fint. Plötsligt så Karin, som red först: Mamma. Där går två vildsvin. Jag gick snett bakom Korint och såg ej vad som fanns på andra sidan av hästen. "Sluta skoja om sånt!" fräste jag. "Nej men det är sant!" bedyrade Karin. Och mycket riktigt. När jag kikade över Korints rumpa fick jag syn på två rejäla grisar som stod ca 7 meter från oss opch glodde. SVÄLJ! Ingen panik. Vi skrittade lugnt förbi dem och de stod tack och lov kvar och fånstirrade på oss.... Fy för tusan, det är faktiskt lite läskigt. Tyvärr hade jag glömt kvar kameran i bilen, så det blev ingen bild på dem, men jag skall försöka ta med den nästa gång vi skall ut i skogen.

På eftermiddagen var Johanna och jag ute i Björnstorpsskogen och gick med hundarna. Vi hade en  alldeles underbar skogsrunda och Johanna fotograferade många fina bilder. Vi såg färska spår efter gris här också faktiskt, tyvärr har ju Skåne gott om dessa djur... Tack och lov slapp vi träffa på dem. Det är ju alltid lurigt när hundar är med eftersom grisarna gärna ger sig på hundar. Vi har en bekant som förlorade sin hund i en vildsvinsattack för ett tag sedan...

Ronja njuter av en vårtur i skogen


Bäst i Danmark på fälttävlan. korints boxgranne!


En av de danska gästerna i stallet!


Skärtorsdag

Idag har Skåne ett fantastiskt vårväder. Solen gassar, himlen är klarblå och livet är härligt!
Korint blev skodd idag och jag har varit jätteorolig för detta. Hon har ju varit ett hår av hin när vi skott henne de andra gångerna, precis som med lastningen, men för tre veckor sedan bestämde hon sig plötligt för att sluta bråka med lastningen. Vi har inte gett oss, och plötlisgt en dag gav ´hon sig. Sedan dess har hon varit självlastande i princip. Vilken härlig känsla!
Hur skulle det nu gå med skoningen? Jodå. Hon stod som ett ljus. Hon stegrade sig ett par ggr när han skulle sko bakhovarna, men det var lätt att stävja denna gången. Han trodde inte sina ögon den gode Pär, men nu är hon skodd runt om utan större besvär. Hovslagarkollegan Peter var med som stöd ifall hon skulle vara lika stökig som sist, och maken till hästkarl har jag aldrig skådat. Är det ngn som kan prata med hästar så är det Peter Glimberg!!! Han sa också det att när hästarna gett med sig med den ena stötestenen brukar de ge med sig med den andra och det stämde ju i detta fallet!
I eftermiddag skall vi köra in och hoppträna. Har köpt ny hoppsadel! KUL!

Vi har fint besök i stallet! Tre av Danska Landslagets fälttävlanshästar står uppstallade hos oss. I boxen bredvid Korint står (enligt danskarna själva!) Danmarks bästa häst. Den kommer från Jylland. Det är stört omöjligt att begripa vad ägarna och ryttarna säger, men det har vi begripit. Korint surar ordentligt och skriker emellanåt på sin nyfunne vän. En GIGANT som med lätthelt böjer sig över boxväggen in i hennes box. Skall fota dessa hästar och lägga ut dem.
De två andra tillhör alltså också danska landslaget och kommer båda två från Bornholm. Det är lite lättare att begripa vad de säger. Även deras hästar är ruskiga giganter. Undrar vad en sådan kuse kostar........ De är i alla fall här och tränar i Skatteberga för Lasse Christensson (Karins blivande hopptränare!) Kristina och Alice tränar ju för Lasse och det är på så sätt danskarna kom till vårt stall! Spännande!

Johanna


Sandie på utflykt


karin i vårsolen


Korint tränar


Bella


Johan och Annika


RSS 2.0