Löshoppa är kul!


Löshoppning


Annika rider Korint!


Veckan som gått.

Jag har varit på utbildning i veckan. Har blivit utsedd av chefen att gå en utbildning i hot och våld och utbilda mig till instruktör i självförsvar. Det är jättekul. Ser fram emot en ny utbildningsvecka nästa vecka!

Häromdagen var vi och löshoppade Korint. Annika var med och hon ville ju så klart provrida Korint! Hon klarade det jättefint!

Idag tränade Karin i ridhuset och det gick kanonbra! I morgon får Korint vila och på onsdag är det Georgeträning.


11/1


13 januari

Host host. I söndags deckade jag fullständugt och har inte gått ur sängen förrän idag, tisdag kväll. Jag har gått och varit småsjuk i över en månad, men på ren vilja, alvedon och nässpray samt penicillin för en bihåleinflammation har jag jobbat, farit runt med hundar och hästar fast jag fattat att det inte håller i längden. I söndags på jobbet blev jag kanondålig och fick hög feber, kraftig andnöd och en jäkla bronkit. Man jobbar ju på rätt ställe tack och lov så jag fick inhallera lite luftrörsvidgande och fick lite annan medicin och åkte sedan hem. Sedan dess har jag bara sovit och idag står jag på benen igen!!!! I morgon måste jag till jobbet för att påbörja en utbildning, så vi får hålla tummarna för att jag inte blir sämre igen....
Som jag misstänkte var Korint inte alls mogen för att gå ett program, utan i samråd med Viveca bestämde vi att det bästa var att stryka oss från seriedressyren och träna upp grunderna igen. Om ett par månader skall det nog gå bättre.
Host host. Vi hörs!

10 januari

Idag tränade Karin för Viveka Fellbom för första gången. Viveka arbetar professionellt med hästar på Flyinge och är en etablerad och skicklig ryttare och tränare. Hon har tränat tjejerna som rider i elitlaget på klubben innan (och gör det fortfarande) och idag fick Karin chansen att provrida för henne. Hon var superbra och kommer att fortsätta träna Karin och Korint. Karin kommer i fortsättningen träna för Georg och Viveka parallellt. Det är mycket att jobba med Korint innan hon kan börja konkurrera och det är en lång väg att gå. Men, som George har sagt till oss flera ggr; Rom bygdes inte på en dag!!!  Korint behöver massor av stärkande och balansövande träning då hon inte orkar bära sig ordentligt och när hon blir trött och tycker det är jobbigt blir hon bråkig och protesterar. Både Viveka och George har dock spontant sagt båda två att det är en fantastiskt fin häst och att hon kommer att bli kanonfin när hon är i bra kondition och har stärkt upp sig och hittat sin balans. Dock är hon långt ifrån där ännu, men vi jobbar på det. Viveka sa idag när hon stod och tittade på Karin när hon skrittade av Korint att de två kan gå hur långt som helst om de jobbar rätt!!!!. Hon gillade Korint, men hon sa (vilket vi har upptäckt också!!!) är det inte är en lätt häst. Hon är sto, fux och new forest.........Men, när vi kommit över trotsåldern så blir det jättebra! Vi är så glada för vår fina häst! I morgon blir det Vivekaträning igen. Hon tog två dagar i rad på klubben inför seridressyren. I morgon skall vi staketträna och rida igenom LC. Jag undrar hur det kommer att gå! Det känns som om Korint fortfarande är för grön och omogen för att klara att gå ett helt program, men jag kanske har fel!!! Återkommer i morgon med rapport om detta!

Trogen och söt publik på läktaren


Georgeträningen


George pratar med Karin efter lektionen


träning för George

Igår var vi och tränade för George igen. Det gick inte så bra. Hon gick ok i början, men ville inte gå fram. George tyckte att bettet var alldeles för litet och vi skall nu prova ett lite större. Så fort man tog i tyglarna protesterade hon kraftigt, men när hon hade långa tyglar gick hon fint. Nu väntar jag på att kiropraktorn skall höra av sig.


Naturmöte


valpsandy

Hittade denna härliga bild på Sandy när hon i somras klättrade bland halmen på Torns. Johanna och hon gjorde en koja i halmen och hade jättekul med varandra.

Sandy som liten valp, sommaren 2008


Höskullen

Visst är Sandy fin på denna bilden! Hon ligger majestätiskt ovanför trappan och blickar drottninglikt ut över stallet. Härlig bild och härlig hund tycker jag!

Sandy uppe på höskullen.


Lördag 3 januari

Idag körde vi in till ridhuset för att kolla hur Korint var.  I förrgår var hon helt som förbytt och det gick inte att rida henne. vi lät henne vila helt går och idag var det spännande. Karin skulle träna för George Hansson, morfar till kompisarna Amanda och Matilda Henrikson. Amanda kvalade in till SM i dressyr förra året, men tre veckor innan SM gick av stapeln, fick hennes häst Cotton Eye Joe spatt och hon missade SM. Detta var ett hårt slag för denna otroligt begåvade flicka. Hennes andra häst som är ung men kom fint, fick en mycket ful ligamentskada bara någon månad senare... Stackars dem. Vi har verkligen känt med dem. Matilda, lillasyster, hittade en fin hingst och tävlar nu på Nationell nivå med denna Beckham. Deras morfar är gammal dressyrdomare och har fött upp hästar hela sitt liv. Karin skulle nu för första gången träna för honom och vi var spända på hur Korint skulle vara. Glädjande nog var det inget fel alls på Korint. Hon var sitt gamla jag igen tack och lov. Vi skall dock låta en kiropraktor tiltta på henne på torsdag ändå. Det skadar ju inte!
När vi sedan skulle hem hade det passat på att komma regn och snö och det var underkylt, vilket innebär att det var som att kliva rakt ut på en hockeyrink när man skulle ut ur ridhuset. Karin och Matilda hade tränat Korint och Beckham samtidigt (Korint blev dööööökär i denne stilige hingst. Hon kråmade sig och åbäkade sig och var helt betuttad i honom!!!). Flickorna kunde inte ta ut hästarna ur ridhuset, de skulle ha gått omkull meddetsamma. Vi fick backa till ridhuset och lasta direkt från ridhuset upp i släpen. Som tur var gick detta bra. Vi fick köra i 20-30km/h hela vägen hem, det var riktigt läskigt faktiskt!!!

Mysigt med kamin!


Sandy i vintersolen


Bus


Sandy leker med Johanna


2 januari 2009

Här kommer lite kalla frostbitna bilder från när Johanna och Sandy var ute och lekte idag.  De hade jätteroligt båda två. Just nu tränar Johanna inkallning och andra kommandon med visselpipa. Det går jättebra, Sandy är lättlärd! 
I morgon sticker vi in till ridhuset med korint igen för att se om hon är lika galen då. är hon det så har hon ont, detär jag säker på. Kotknackarn kommer nästa vecka och känner igenom henne. Jag ger mig tusan på att något hände när hon hoppade ut ur hagen. Dumma Freja......

Vid nyårsmiddagen


I ridhuset


Johanna och Sandy myser framför kaminen


Gott Nytt År!!!


Johan och Annika spelar monopol med Jakob


Gott Nytt År 2009

Gott Nytt År. Tänk! Hela 2008 är till ända och det har gått vansinningt fort. Jag hoppas att 2009 bara har bra saker med sig, inte bara för mig och min familj, utan för alla människor i världen! Vi gör vad vi kan för att det skall bli bra i alla fall!
Johan och Annika var hos kompisar och firade Nyår. Karin skulle varit på fest hos bästisen Lisen, men Lisens mamma Karin, fick maginfluensa samma dag så de ställde in. Det blev jag och flickorna som firade nyår. Vi hade jättemysigt. Johan och Annika var med och åt middag innan de stack till Gustav, Johans bästa vän sedan årskurs ett i grundskolan. knäppte ett par bilder.

På nyårsafton var Karin och jag i ridhuset och red. Det gick bra. En hel del trams från Korints sida, men vi skyllde på att hon bara skrittats några dagar och hade en massa energi att få bli av med. Igår, nyårsdagen, var vi också i ridhuset. Det gick åt pipan helt. Hon ville inte trava alls. Gick inte över huvud taget. Hon var helt omöjlig. Till sist satt en rutinerad kvinna upp, men hon ville inte ändå. Hon är helt stel i ena sidan (höger) och kanske har hon låsningar där. Vi skall undersöka saken, för så här skall hon inte göra, och har heller aldrig gjort det.Hon stegrade sig hela tiden, vägrade trava osv. Det var kasnek detta hon kände av dagen innan också, för hon var inte glad för att trava då heller även om hon till slut gjorde det. Nu blir det kotknackare och sedan får vi se.

RSS 2.0