Alla kusinerna. Johan, Henning, Jakob,Elisabet,Karin,Ulle ovanför Johanna, Sigrid i blommigt, Maggan och Astrid


Hagelskur midsommarafton


solnedgång Midsommardagen


svenstorp


Midsommarafton i Lund

I fredags firade vi midsommar hemma hos oss´! Det var vi, Annika, Maggis med familj (Syrran), Katarina med familj (andra syrran), samt mormor och morfar. det var jättetrevligt. Vi åt sill, farskpotatis, pajer och glass med jordgubbar. Till kaffet år vi jordgubbstårta! Det var jättetrevligt. Vi fick både sol, regn, hagel och vind! De fyra årstiderna på en dag!!!
På kvällen övningskörde Johan. Alla vi andra (inklusive Annika som så klart räknas till oss i alla lägen!) åkte med på en härlig runda. Vi körde igenom små byar vi inte hade en aning om och till slut kom vi fram till Svenstorps gods. Jättevackert! Tog lite bilder. Rådjuren löpte kors och tvärs över vägen och det är ju mindre roligt när man kör bil. Men de är söta!


I sadeln igen


Korint får komma igång igen.

I onsdags tog vi bort Korints gips och satte sko på bakhoven igen. Det gick bra. Hon stod snällt hela tiden utom på slutet. Pär skor ganska långsamt och till slut tröttnade lilla Korint. Men till slut kom skorna på och karin kunde prova att skritta igen. Korint är dock rejält halt på bakbenet i traven. Skall ringa Helsingborg på måndag. Hon har ju stått still och ej belastat på 7 veckor, så det är ju inte så konstigt att hon är stel och lite småhalt., men det var ordentligt i traven. Hon är ju en piplisa så det är möjligt att det ser värre ut än vad det är....

Fika i skogen


Annika


Johan


Johanna fotar en fin ormbunke


Vackra buskar


Johanna


Rododendronbuskarna i Björnstorp i blom!

Vi var och tittade om buskarna slagit ut i Björnstorp, och det hade de! Annika, Johan och jag giock en sväng i skogen medan Johanna och Karin satt kvar och tog lite foton.

Johanna förbereder sig inför sin kabaré


Korint ute efter en månads boxvila. Vitt fint gips och bandage på höger bakben!


Korint ute igen!

Återbesök i Helsingborg i går 5 juni. Det såg jättefint ut. Inget var(pus), såret var torrt och fint. Hovslagaren Anders la ett gips ¨på men Korint får gärna vara ut under förutsättning att det inte regnar. Om en vecka till tio dagar skall gipset av och hon kan få sko och platta på och få sättas igång igen. Korint var överlycklig när hon fick komma ut. Hon tog de lugnt i början men fick plötligt damp och bockade och brallade av lycka! Lilla goa tålmodiga Korint. Hon har verkligen varit duktig under denna perioden. När vi skulle köra hem igår från Helsingborg och hämtade henne ur dagstallet var hon alldeles nedblodat precis ovanför gipset. Vad tusan nu då? Vi vet fortfarande inte vad som hänt, men uppenbarligen har hon slagit i boxväggen och slagit upp två stora jack som blödde ordentligt... Skulle oturen aldrig ta slut. In igen och nytt bandage på benet. SKIT! Hoppas nu inte detta blir infekterat...

Carinas vackra vorsthe


Johanna och Jonas tränar hälsning mot varandra


Hundarna får oväntat besök i träningsgruppen!


Mingel i lydnadsgruppen


Johan övningskör

Igår tisdag övningskörde Johan för första gången. Han var jätteduktig. Det gick som en dans och efter att ha tränat en stund på Ericsons gigantiska parkeringsplats gav vi oss faktiskt ut på en runda. Vi körde till Odarslöv och sedan till Torns och sen hem. Därefter körde vi till Statoil och handlade mjölk. Han körde perfekt. Parkerade, backade och allt. Johan, du är bäst!

Johan övningskör


Johanna tränar lydnad med Sandie


Kusinen Ulrika


I kyrkan


Utanför kyrkan


Johanna


Elisabet konfirmerades i lördags

I lördags konfirmerades kusinen Elisabet. Det var en fin konfirmation. Tyvärr jobbade jag, men barnen och mormor och morfar var där. Här kommer lite bilder som Johanna tog.

Korint har en tråkig boxvila sedan en månad tillbaka.


Ny omläggning.


Varansamling i sticksåret.


Veterinärsbesök.

I fredags var vi på återbesök i Helsingborg. Tyvärr fick vi ett litet bakslag. Planeringen var att hon skulle få sko och sula på så hon kunde få komma ut och börja sättas igång igen, men hon hade läkt ihop så snabbt utanpå så det såret hade slutits ihop och var hade bildats inne i sticket. Han fick öppna såret igen och tömma varet och lägga om så att det inte skulle läka ihop så snabbt igen. Det måste ju läka innifrån och ut. Åter till Helsingborg på fredag. Nu får vi alla hålla tummarna för att det ser bra ut, för nu är både hon och vi urlessa på boxvilan....

RSS 2.0