29 mars 2009

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLA JOHANNA!!! Idag fyller minstingen Johanna 12 år! Tänk vad liten har blivit stor! Grattis min älskling! Jag älskar dig!

Söta Johanna


Sandie


Måryd


Tidig vår i Måryd


Sandie i Måryd


Johanna och morfar i skogen

i torsdags var Johanna och morfar ute och gick en sväng i skogen i det vackra Måryd. De hade en fin eftermiddag och tog så klart lite bilder. Johanna hade givetvis sin bästis Sandie med sig!
Karin och jag var och konditionstränade Korint runt galoppspåret igår. Det gick bra ända till Korint fick för sig att raca med en bil som kom körande intill spåret. Hon ville helt enkelt hinna före.... Karin fick stopp på henne till slut! Detta skall vi göra ca en gång i veckan. Det är en utmärkt konditionsövning och dessutom lite bra miljöträning.

hoppla


Hösilagebalarna byggs om till hinder och här förbereder Korint ett hopp över dessa om en minut


Högt över!!!!!


21/3


Stolt Sandie!


21/3


21 mars 2009

Idag var det tidig uppstigning som gällde. Johanna och jag skulle ge oss av in till Malmö och ställa ut Sandie. Vi tyckte det skulle bli spännande och roligt och lite pirrigt. Detta är ju så stora utställningar och så många hundar som vill vara med oss slåss om placeringarna, så vi hade inga förhoppningar att vi skulle kunna konkurrera med "proffsen".
Det fullkomligt kryllade av hundar och människor... OJ!
Till slut kallades vi in i ringern. Vi ställde i juniorklassen. Tro det eller ej! Sandie blev 1:a med CK!!!!! Gissa om vi blev glada!!!! Lilla vackra, fina Sandie, du är bäst! Johanna strålade av lycka och vi var så glada och stolta! Puss lilla Sandie! Lägger så klart in bilder på lilla Sandie!

Sedan stack vi ut till stallet och Karin hoppade lite idag! Lägger lite bilder på detta också!

Johan och Annika var inne i Malmö och tittade på "Entré", Malmös gigantiska shoppingcenter som invigdes för ett par dagar sedan. Det är jättestrort och var fint sa dem. Det fanns verkligen allt, och lite till! Johanna och jag körde ju förbi det i morse, men vi får väl gå in där och titta en dag också!

Lortgrisen Donna


Blivande mamma!


Vi saknar dig så mycket Donna


Älskade Donna, vad roligt att få se dig igen!


17 mars

Idag var vi och hälsade på Donetta hos sin nya ägare Maria Karlsson. Donna går på lösdrift nu och vi kände knappt igen henne. Hon var långhårig och inte särkilt ren... Vit häst på lösdrift! Men, hon kände igen oss och gnäggade glatt när vi kom. Vi träffade den unghingst Maria skall betäcka henne med. Det är en kanonhingst som endast är 2 år. Kommer att kunna tävla på EM-nivå. Har nior på allt i sina omdömmen! Han såg väldigt fin ut, så blir hon nu bara dräktig kommer det nog att bli ponnyföl i toppklass! Här kommer en bilder på lilla Donna. Hon kändes så himla liten nu när vi träffade henne. Vi har ju vant oss vid Korint som är så stor och maffig. Donna kändes verkligen som en liten ponny, även om hon faktiskt är 145 cm D-ponny!

Skogsdag i Häckeberga


Lördag 14/3

Johan och morfar var ute i skogen och tittade på lite djur. De fick tyvärr inte se så mycket, men det är ju alltid härligt att vara ute i naturen. Tog en fin, nästan gyllene bild på sjöfågel. Hoppas guldskimret kommer fram även här på bloggen. Lägger in den nu!

träning


17/3

Försökte skriva ett inlägg tidigare, men det hakade upp sig i systemet. Jag gör ett nytt försök! Det kanske kommer dubbelt upp sen!!!
Återigen har vi lilla Miso på besök. Hon är jättemysig att ha hand om och hon trivs bra i sin lilla flock. Jag pratade med matte Anna i går kväll och hon saknar sin lilla vän. Det förstår jag. Hon får hålla till godo med bloggen så länge!!!

Johanna förbereder sig själv och Sandie inför lördagens stora utställning i Malmö. Det skall bli spännande att se hur Sandie klara sig i den konkurrensen... Det är många colliekompisar som vill vara med och slåss om rosetterna. Håll tummarna för dem!!! De är så söta tillsammans, och Johanna är så glad för sin alldeles egna hund! Hon har även gått en freestylekurs med Bella. De har haft jättekul och har varit väldigt duktiga.

Karin och Korint har gjort framsteg tycker jag. De var med på en pay and jump. Hoppade felfritt och Korint skötte sig alldeles utmärkt trots att det var massor av andra hästar. Träningen har gått framåt tycker jag. Hon behöver bygga mer muskler i ryggen och vi jobbar på detta. Hon orkar inte bära sig själv hela tiden, men det är på gång.
Vi har ridit ut en del också. Det går bättre och bättre. I skogen är det inga problem, men vägarna dit kan vara lite jobbiga ibland. Korint gillar inte bilar och reagerar med att resa sig och att kasta sig på sidan. Mindre kul, men det blir bättre för varje gång. Idag mötte hon vildsvin i skogen. Det är inte så trevligt, men Korint höll sig lugn! Lägger in lite bilder!

17/3

Nu är lilla Miso hos oss igen! Det är mysigt och kul som vanligt. Hon är så himla trevlig att ha hand om, och hon verkar stortrivas i sin flock. Hon ligger i sängen med alla de andra och snusar och snarkar så mysigt. Bella och hon gruffar inte alls utan det är lugnt och fridsamt. Dock är hon sedan barnsben en omöjlig liten utbrytardrottning... Hon tar sig igenom de flesta snillerika avspärrningar... Jag fattar inte hur hon bär sig åt!
Jag pratade med Anna idag och hon saknar sin lilla bebis! Det förstår jag! Vi hoppas att hon tittar in på bloggen så kan hon ju njuta av bilder på sin älskling!


Skogstrollen!


Årets första försiktiga vårdag! HÄRLIGT!


Lördag 14/3

Idag red Karin och Alice ut med Korint och Maja. Det gick jättebra. Karin hade tränat Korint en halvtimme i paddocken först, så hon var lite lagom trött. Hon var fin och hyfsat avslappnad på vägen till skogen. Den biten får vi vara väldigt nöjda med. Hon har ju varit milt uttryckt jobbig i öppna partier, dvs vägar, bebyggelseområden mm. I skogen har det aldrig varit problem. Idag gick det dock finfint!!! I skogen blev det galopp och tjo och tjim! De hade jättekul både flickorna och hästarna. Jag väntade medan de rusade av sig och lekte och skuttade i skogen. Jag tittade på rådjur och fåglar och hade det lugnt och fridfullt. Vi hade en härlig vårdag, årets första!!!
I morgon tänkte vi också rida ut! Man får passa på när det är så härliga vårdagar som det är denna helgen!

Johanna och Lådan


Lådan höghöjdstränar


Korint och Karin hoppar lite hemma


Sara och Quanta


Välkommen lilla Miso!


Miso is back!!!

Lilla älskade Misop är hos oss igen! Oj vad roligt vi tycker att det är. Anna skall vara i Borås denna veckan så Miso bor under tiden hos oss! Välkommen lilla älskling! Hon är så fin och nytrimmad, matte Anna har varit flink med sax och kam! Titta här så vacker hon är!

RSS 2.0