skogstur


Donna till skogs med Karin


Skrittrunda barbacka. SKÖNT!


Närbild på blommorna i Näsduksträdet. Vackert eller hur?!


22 maj

Idag var vi på återbesök i Helsingborg med Korint. De blev jättenöjda med hennes hov när de klippte upp gipset. Hon läker jättefint och det såg bra ut. Nytt gips och bandage sattes på, ytterligare en veckas boxvila ordinerades och återbesök om en vecka igen. Förhoppningsvis kan hon då på sko och heltäckande sula under hoven så hon kan få komma ut lite i en torr och fin hage. SKÖNT säger Korint.
Karin och Alice red ut en lång runda idag på Maja och Donna. Härligt tyckte de alla fyra.
Johanna och Sandie var i St Larsparken och nere vid Höje å idag. Sandie badade och hade jätteroligt. De tittade också på det vackra Näsduksträdet i parken. Se här. Lustigt litet träd som så klart fått sitt namn eftersom det det ser ut som det hänger små vita näsdukar på grenarna.
Johan och Annika hade lite fest igår hemma hos Annika. Verkar ha varit kul, det är möra och tysta idag!

Sandie och Ronja slappar!


Korint!

Korint håller sig lugn och fin i boxen. Hon har ju trevligt sällskap förstås! I slutet av veckan är det återbesök till Helsingborg och bandagebyte. Skall bli spännande att se hennes sår och höra vad de säger! Hon mår efter omständigheterna väl!

Goa Donna, lite tjock, men ok i konditionen trots allt!


Donna hemma igen hos oss! Här känner Karin lite på henne. Härlig häst!


Karin rider Donna igen!

Älskade Donna är hos oss igen. Oj, vad vi är glada för detta. Hon står ju som sällskapsdam till Korint och Karin rider henne lite försiktigt. Hon har ju gått på lösdrift ett halvår så vi tar det väldigt försiktigt. Hon är kanonfin men tjock som en liten gris!

Husockupationen i Lund

I helgen har det varit lite stökigt i Lund. Denna gången var det husockupationer som var på tapeten.  På söndagen jobbade jag hela dagen, och när som jag satt på expeditionen på jobbet och tittade ut genom fönstret såd jag 13 piketbussar och två kravallbussar komma in på området. Undrar vart de skall tänkte jag och brydde mig inte mer om det. En minut senare kom två killar i rastaflätor, trasiga kläder och huvor på huvud springande med flaskor i händerna och rusar som galningar rätt in i vår foajé. Jaha sa jag till min kollega. Två killar som råkat i klistret, det skall väl gömma sig nere i vår kulvert antar jag. Skulle ej förvåna mig om det kom ett litet nätt gäng med skinnskallar och basebollträn också skrattade jag. Efter en minut kom det däremot sex stora polishästar i full galopp efter killarna. Därefter hände allt snabbt. Det vällde ner stora hordar med ungdomar och som gjorde tjurrusningar rakt in på sjukhusområdet. Det var massor av folk överallt, polishelikoptrar surrade i luften, polisbilar och hästar överallt, pressfotografer och tvkameror osv. Brandbilar och ambulanser anlände, ungdomar intog två tomma byggnader på området och slog sönder inrednmingen. De klättrade upp på taken och vrålade osv. Vi bara satt och gapade. Vad fan händer ?undrade alla. Det hela höll på ett par några timmar och sedan upplöstes allt och det började lugna ner sig igen. SUCK: "Hålla på!!!"

Miso känner på hindret.


Balansövning. Miso är villig och modig och lydig.


Följsamhet på ett utmärkt sätt!


Miso och Johanna utför hanteringsövningen med bravur. Hunden skall acceptera att slappna av när föraren säger till den att göra så. Se här!


Johanna och Miso på kurs.

Johanna och Miso har börjat lydnadskurs för Carina Ottosson i Lockarp utanför Malmö.  Carina är ju direktutbildad av Barbro Börjesson och en duktig instruktör som både Johanna och jag har tränat mycket för tidigare. Miso är jätteduktig och följsam. Hon och Johanna utgör det bästa ekipaget på kursen hittills faktiskt. Här kommer lite bilder från kursen.

Vår vackra Donna! Nyopererad på halsen som ni kan se. Jag skall ta stygnen på torsdag!


16 maj 2009

I går kväll hämtade vi hem Korint! När hon tog klivet ut i friheten igen efter två veckors boxvila på sjukhus blev hon överycklig. Hon betedde sig precis som vanligt i såna situationer. Hon trodde hon var hingst. Hon blåste med blodsprängda näsborrar, stegrade sig och hoppade på stället. Väl hemma fann hon sig tillrätta i boxen. Idag var vi och hämtade Donna (vår gamla häst ) som skall få stå som sällskaps dam till Korint när hon har boxvila. Lilla älskade Donna. Jättekul att få pyssla om henne igen. När vi kom till Maria visade hon oss sitt lilla hingstföl som kom 1 maj. Han döptes då till Olof eftersom han bestämde sig för att anlända på sossarnas egna dag. (efter Olof Palme så klart!) Vi hälsade även på hennes vackra unghingst, blott två år gammal, som håller på att försöka betäcka Donna. Dock förstår han inte riktigt vad han skall göra, men det lär han sig snart! Han är fantastiskt fin, 9or på alla gångarter och ett mycket fint utseende. Det blir nog kanonföl.

Idag var vi även på Maggans konfirmation. Det var jättetrevligt, och Maggan sjöng solo i kyrkan. Hon var kanonduktig!

Strutsuppfödning i Björnstorp


Johanna framför de gigantiska rododendronträden i Björnstorp


Skogsflickor


Sandie på en stubbe


Över stock och sten


Johanna och jag i Björnstorp.

Idag var Johanna och jag och tittade i björnstorp om de vackra rododendronträden slagit ut, men det hade de inte. Vi får nog tåla oss någon vecka till. Vi passade på att gå en runda i skogen och Sandie hoppade lite terränghinder vi hittade under rundan. har skall vi ut med Korint när hon blir bra igen!


korint


Johanna och Korint


Sjukhusbesök söndag

Idag var vi och hälsade på Korint på sjukhuset igen. Hon var pigg och verkade må bra. Ville komma ut ur sin box och tyckte det var trist att stå inne hela tiden. Nu känner man igen henne igen!

Korint och jag gosar. Det var härligt att få pyssla om henne igen!


Lilla söta Korint på sjukhus


Jag får lite info om Korints tillfrisknande


Korint nyopererad.


Torsdag 7/5

Full med smärtstillande och antibiotika verkade Korint bättre på söndagen, och veterinären tyckte att vi skulle ha ut hovslagaren på måndagen och tömma den hotande hovbölden. Jag pratade dock med hovslagaren (Pär) på söndagkvällen och han ville inte ta ansvar för att öppna den i stallet. Han sa att det var känsligt när det satt vid strålen och han tyckte man skulle göra det på klinik. Veterinären faxade då en akutremiss till Helsingborg och vi fick en tid 11,00 på måndag förmiddag. När vi kom upp hade Korin våldsamt ont. Hon tog sig dock mödosamt in på akutintaget på stordjurskliniken i Helsingborg och det räckte med en enda blick av veterinären och den hovslagaren som jobbade där för dagen.  för att konstatera att läget var mycket allvarligt. De sa  att Korint var allvarligt skadad och att hon behövde opereras omgående. De kunde se att det satt något kvar i sticket och de fruktade att senorna i hoven var skadade. Vi fick skriva på en massa papper och allt gick snabbt. En timme senare låg Korint på operationsbordet. Veterinären sa att vi nog skulle förbereda oss på det värsta, han trodde skadan var stor redan och han var inte optimistisk.
Vi åkte gråtande därifrån och vi insåg att vi kanske inte skulle kunna få Korint tillbaka på banan igen. Det var inte roligt. På kvällen ringde veterinären upp och sa att operationen hade gått bra och att senorna inte var skadade!!!! Det satt en 1,5 cm lång sylvass träflisa kvar i hoven och den hade gått rakt in och träffat och fastnat i hovbenet..... Fy för fasen vad den hästen har haft ont... Det gick rysningar i mig när jag hörde det. När de fick ut flisan hittade de en ful varansamling och konstaterade att hon hade en aggressiv infektion i hoven. Det man nu fruktade var att infektionen skulle angripa hovlederna och senfästena i hoven och då var det inte bra... Vi kunde bara vänta och se. På onsdagen skulle de lägga om hoven och skulle då kunna se om infektionen gått vidare eller dragit sig tillbaka.
På onsdagen ringde de och berättade att Korint blött så mycket ur hoven att de varit tvungna att lägga om redan på tisdagen, vilket inte var så bra. Dock var de efter omständigheterna nöjda med vad de såg och  Korint var på onsdagen pigg och glad.

Idag var vi och hälsde på henne. Hon var pigg och glad och stödde fint på benet igen. Hon kommer att stanna minst till måndag. Man skall lägga nytt bandage på måndag och då kan man säga mer hur hon läkt. Inte förrän då vill de eventuellt släppa hem henne, mot löfte om att vi kommer tillbaka och lägger om hoven hos dem. Hon skall ha långvarig boxvila och får tyvärr inte ens gå ut i sjukhage. De är rädda för att hoven skall få bakterier utifrån om hon går ute. STACKARS KORINT! Hon hatar att stå ensam i stallet......Men. Huvudsaken är ju att hon blir bra igen!

Karin ligger hos Korint i hagen som sällskap.


Korint har ont och väntar på veterinären


Korint vill inte stå på sitt ben ochhar lagt sig ner.


Stackars Korint.

I morse när vi kom till stallet var Korint blockhalt. Hon kunde inte alls stödja på sitt högra bakben utan hoppade på tre ben. Hon var mycket smärtpåverkad. Vi tänkte ganska snart på hovböld, men vi ringde så kart distriktsveterinären omgående. Hon kom ut på eftermiddagen, hade haft två svåra kolikhästar hela dagen nere i Trelleborg, men till slut hade hon tid med Korint. Korint kunde inte stå alls på benet och var trött och låg långa stunder ner i sin hage. Hon såg så ynklig ut stackarn. Det enda jag kunde tänka var att hon sprungit genom en hög med pinnar i skogen och att någon av dessa hade kunnat sticka henne så hon kanske fått en hovböld av detta. När veterinären till slut kom, visade det sig att hon mycket riktigt stuckit sig på en pinne, men den satt kvar och var instucken i strålen. Aj aj aj. Lilla Korint var så ynklig och veterinären kunde efter mycket pill få ut pinnen. Den gick ju sönder i småbitar men hon trodde att hon fick ut hela. Det hon inte var nöjd med var att det var en sådan kraftig inflammatorisk process i hoven, den pulsade kraftigt. Korint fick en spruta med smärtstillande och en spruta med antibiotika. Vi håller nu tummarna för att det under natten vänder. I morgon bitti  skall vi se hur hon är och ringa veterinären och rapportera läget. Ola och Kristina har lovat att titta till henne ofta och att pussa extra mycket på henne i kväll. Lägger in lite bilder från dagen senare i kväll.

Björnstorp


En av de vackra magnoliorna vid universitetet


Mannen som bryter sig ut ur klippan vid universitetet


Fontänen vid universitetet


Lunds universitet 1a maj


Lek i skogen


1a maj i Lund!

Idag har vi varit och ridit och lekt i Björnstorpsskogarna. Kul som vanligt. Sedan var vi naturligtvis vid universitetet och hälsade våren välkommen tillsammans med Lunds Studentsångare! Lika härlig stämning som alltid! Lund är en härlig stad!

RSS 2.0