Mor och barn äter frukost 23 maj 2010


Sov på min arm!


Sex ljuvliga små welshvalpar!


Välkomna älskade valpar!

21 maj kom de äntligen! Ronjas efterlängtade valpar! Valpningen gick jättebra! Första valpen fastnade lite, så jag fick hjälpa till och lirka lite försiktigt! Sen kom de med jämna intervall! Först fyra flickoe, sedan två pojkar! Ljuvliga och nderbara små varelser och vi är så lyckliga!
Ronja är en fin mamma. Hon sköter sina små med den äran. De dias och tvättas dagen lång!
Bella sitter bredvid valplådan hela tiden! Hon äter inte, vill knappt gå ut, utan sitetr och tittar på de små hela tiden! Hon är för söt!

Lördag 15 maj

Usch vad det regnar... Vräker ner och kallt som tusan. Varför kommer inte våren, solen och värmen???
Jobbar helgen. Efter jobbet idag skall jag åka tillsammans med Elin i stallet upp till en kompis i Hörby och kolla på häst. Elin skall förhoppningsvis låna eller kanske tom köpa hästen av min kompis Yvonne. Håller alla tummar jag har för att hon får köpa den till rimligt pris!

Är det någon som kan en bra vårdans. I så fall; skaka loss och sväng de lurviga för nu vill vi ha vår och sommar!

Trevlig fredagskväll!

Fredagen denna veckan var min enda lediga dag denna veckan. Det blir så korvstoppat med saker då. Hade faktiskt haft lite ångest för denna dagen. Trodde det skulle skita ihop sig fullständigt, men dagen flöt på bättre än jag trott. Hade lovat Karin att hjälpa henne med Korint. Bilen skulle besiktigas i Lomma.(den gick igenom och de sa tack och lov inget om mina slitna däck!!!)
Vi hade bokat två klipptider strax efter bilbesiktningen och jag fasade för att jag inte skulle hinna. Det gjorde jag. Men sedan kom jag på att jag knappt hade några pengar. Med en klump i magen satt vi hos frissan. Yes. Det räckte precis! 20 kronor över. Nu får man inventera frysen fram till barnbidragen kommer....

Kom hem från frissan och hade asbrådis eftersom jag skulle ha syrran med kids på visit. Hundarna skulle ut, ingen var hemma mer än jag och middagen skulle lagas. Samtidigt skulle huset dammas och dammsugas och våttorkas osv.

Jag hann alltihop och när gästerna kom kunde man sätta sig ner och andas ut. Vi hade jättetrevligt! Jag är så glad och tacksam för min familj! Mina älskade, fantastiska, världsbästa barn. Jag älskar dem mest av allt i hela världen. Tacksam!!!Har underbara föräldrar som alltid ställer upp. Tacksam!!! Har fantastiska sytrar och härliga syskonbarn. Tacksam!!! Vad mer kan man begära?

Stolt segrare i lydnadsklass 1! Sandie med sina priser!


Johanna och Sandie!

Johanna var igår med och arrangerade tävlingar och tipsrundor på Lunds Hundungdom. Oj vad hon slet. Hon hade fixat en massa i förväg och satte upp frågor, fixade grillar, grillkol och mat. Förberedde och skulle hålla i vissa aktiviteter den dagen samtidigt som hon skulle var amed och tävla. Hon tavlade både lydnadsklass 1 och agility.

Jag är mycket stolt över min yngsta dotter! Hon VANN lydnadklassen och allt gick bra i agilityn också fram till däcket som de hade hängt upp för högt. Sandie diskade sig pga detta, men gick för övrigt fint i agilityn också.

Oj oj oj vad roligt för Johanna. GRATTIS hjärtat!

Korint tränar ryggmuskler


Tömkörning


Hästlivet just nu

Karin tömkör 2 ggr i veckan och klättrar på backarna som finns bakom stallet. Annars blir det dressyr och lydnadsträning resten av tiden. Korint ger sig fortfarande bara till 90 procent så det är en liten bit kvar... Ibland känns det motigt, då gäller det att suga tag vid tanken att vi faktiskt har kommit jättelångt med henne jämfört med hur hon var när hon kom.......

Annars har stallet haft otur...

I torsdags (för exakt en vecka sedan) var min Johanna ute med Linas Cindy, tillsammans med Lina som hade sin Brisen och Sofia som hade sin Vienna. De gav sig av från stallet och gick mot backarna och skulle klätterträna lite. Rätt som det var blev Brisen rädd och fick tokfrispel. Lina hamnade bakom och han sparkar henne rakt i ansiktet och över höger axel. Lina tuppade av, Johanna stod plötsligt med 2 st 600 kilos hästar i samma hand, Sofia fick tag på Brisen och rusade upp med honom till stallet för att hämta Jocke och bilen. Cindy och Vienna började bråka med varandra och Johanna fick släppa taget om Vienna. Blodet sprutade i Linas ansikte och Johanna försökte ringa efter hjälp. Aldrig har väl Jocke kört så olagligt och fort som den gången. In med Lina i bilen, Jocke lämnade över bilen till Sofia som i ilfart körde till akuten med LIna och Johanna och Jocke fick ta hästarna upp till stallet igen. Jocke var LIVRÄDD. Han är inte van vid hästar och tyckte det var obehagligt.

Det som nog har räddat livet på Lina var att hon hade hjälm på dig. Nu är hon på benen igen. Då...

I tisdags hade Karin och jag varit på Torns och tränat. Vi hade sällskap med Sofia och Vienna och tjejerna pratade om att Karin hade lagt av med hoppningen för att helt fokusera på dressyren. Sofia tänkte följa efter, skulle bara hoppa klart sina betalda lektioner. Karin blev klar först och vi red hem igen medan sofia avslutade sin hopplektion. När vi precis kommit till stallet ringer min mobil. Sofia låter konstig och ber mig komma och hämta henne och Vienna. Hon hade svårt att prata och jag förstod att ngt allvarligt hade hänt. Jag kopplade snabbt på mitt släp, slängde in hästen i boxen och Karin i bilen och körde i ilfart bort till Torns. Vienna hade kraschat rakt ner i ett hinder och gått omkull illa. Sofia hade gått en rejäl smäll i huvudet och mindes inte riktigt vad som hänt. Vienna störtblödde ut båda knäna och hade fått en bom rakt över knälederna. Sofia var påverkad av smällen i huvudet men ville följa med till Helsingborg och djursjukhuset. Vi körde direkt och ringde upp till stordjurskliniken under tiden. De väntade på oss vi akutingången.

Vienna kom in och röntgades och lades in. Blev sämre under natten och de tänkte operera. Dock blev hon dock bättre igen och de avvaktar än så länge. Sofia som hade svår huvudvärk och nackstelhet låg på akuten i nackkrage och hade en rejäl hjärnskakning. Hon har nu åkt hem til sin mamma i Ängelholm och vilar och följer Viennas tillstånd i Helsingborg därifrån.

Vi håller alla tummar vi har för att hon skall bli bra igen!

RSS 2.0