Hästlivet just nu

Karin tömkör 2 ggr i veckan och klättrar på backarna som finns bakom stallet. Annars blir det dressyr och lydnadsträning resten av tiden. Korint ger sig fortfarande bara till 90 procent så det är en liten bit kvar... Ibland känns det motigt, då gäller det att suga tag vid tanken att vi faktiskt har kommit jättelångt med henne jämfört med hur hon var när hon kom.......

Annars har stallet haft otur...

I torsdags (för exakt en vecka sedan) var min Johanna ute med Linas Cindy, tillsammans med Lina som hade sin Brisen och Sofia som hade sin Vienna. De gav sig av från stallet och gick mot backarna och skulle klätterträna lite. Rätt som det var blev Brisen rädd och fick tokfrispel. Lina hamnade bakom och han sparkar henne rakt i ansiktet och över höger axel. Lina tuppade av, Johanna stod plötsligt med 2 st 600 kilos hästar i samma hand, Sofia fick tag på Brisen och rusade upp med honom till stallet för att hämta Jocke och bilen. Cindy och Vienna började bråka med varandra och Johanna fick släppa taget om Vienna. Blodet sprutade i Linas ansikte och Johanna försökte ringa efter hjälp. Aldrig har väl Jocke kört så olagligt och fort som den gången. In med Lina i bilen, Jocke lämnade över bilen till Sofia som i ilfart körde till akuten med LIna och Johanna och Jocke fick ta hästarna upp till stallet igen. Jocke var LIVRÄDD. Han är inte van vid hästar och tyckte det var obehagligt.

Det som nog har räddat livet på Lina var att hon hade hjälm på dig. Nu är hon på benen igen. Då...

I tisdags hade Karin och jag varit på Torns och tränat. Vi hade sällskap med Sofia och Vienna och tjejerna pratade om att Karin hade lagt av med hoppningen för att helt fokusera på dressyren. Sofia tänkte följa efter, skulle bara hoppa klart sina betalda lektioner. Karin blev klar först och vi red hem igen medan sofia avslutade sin hopplektion. När vi precis kommit till stallet ringer min mobil. Sofia låter konstig och ber mig komma och hämta henne och Vienna. Hon hade svårt att prata och jag förstod att ngt allvarligt hade hänt. Jag kopplade snabbt på mitt släp, slängde in hästen i boxen och Karin i bilen och körde i ilfart bort till Torns. Vienna hade kraschat rakt ner i ett hinder och gått omkull illa. Sofia hade gått en rejäl smäll i huvudet och mindes inte riktigt vad som hänt. Vienna störtblödde ut båda knäna och hade fått en bom rakt över knälederna. Sofia var påverkad av smällen i huvudet men ville följa med till Helsingborg och djursjukhuset. Vi körde direkt och ringde upp till stordjurskliniken under tiden. De väntade på oss vi akutingången.

Vienna kom in och röntgades och lades in. Blev sämre under natten och de tänkte operera. Dock blev hon dock bättre igen och de avvaktar än så länge. Sofia som hade svår huvudvärk och nackstelhet låg på akuten i nackkrage och hade en rejäl hjärnskakning. Hon har nu åkt hem til sin mamma i Ängelholm och vilar och följer Viennas tillstånd i Helsingborg därifrån.

Vi håller alla tummar vi har för att hon skall bli bra igen!

Kommentarer
Postat av: Carina Andersson

Hej Gunilla!Så hemskt med allt otäckt!! Det är bara för mycket!! Kusligt när det kommer så nära inpå! Håller tummarna att det går bra för den stackars tjejen!Carina

2010-05-07 @ 23:34:14
URL: http://www.pocketbay.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0