Sandie och Bella leker


på väg ut i spårmarkerna


Sandie spårhund


27/7

Idag började Johanna och Sandie en spårkurs ute på Malmö viltvårdsförening. Det var nästan 30 grader varmt och det var jobbigt för alla.  Vi kämpade dock på. Med tanke på att Sandie endast är 6 månader och aldrig satt sig tass eller nos i ett spår förut kan man väl säga att det var OK. Hon tog sig igenom spåret, men hon hade många avbrott och koncentrationen var inte på topp. Vi får väl se om det kan bli ngn spårhund av henne. Vi är ju bortskämda med welsharna som vräker sig fram och dammsuger skogen på spår med sådan fart att de hela tiden måste bromsas. Den motorn saknar definitivt Sandie, men det visste vi ju redan!!! Vi får träna och så klart ge henne en chans att kunna lära sig och komma på det roliga med att spåra.
I morgon bär det av till Småland. Det skall bli skönt med sol och bad och avkoppling!

Min Johan i mitten. Till vänster mormor och till höger kusinen och bäste vänne Jakob


T Grönbergs ärevarv


Tobias Grönberg med AMARETTO


Niklas Jonsson med First Lady


FALSTERBO HORSESHOW!!!

ÄNTLIGEN!!! Nordens största hästevenemang startade denna veckan och håller på fram tom söndag! Det är hundratusentals besökare denna vecka i lilla Falsterbo som ligger på den skånska vackra sydkusten. Toppeliten av landets ryttare befinner sig på plats så klart och MASSOR av åskådare! Vilken fest det är. Vi var där i onsdags. Vi började med att titta på ponnyhoppning med landets toppryttare bland ungdommar.  Sedan var det dags för Ponnyekyr, dvs en viss sorts dressyr. Vi gick såklart runt bland en massa marknadsstånd och frossade i hästgrejor. Oh så härligt! Vi bjöds på rallylydnad för hundar samt agility för hundar i pauserna, och det är ju alltid underhållande. Sen kom det alla hade väntat på. HUNTINGEN! Det är ju så roligt och spännande. Detta är en blandning av terrängridning och banhoppning. Karins "gamla" hopptränare hade kvalat in. Niklas Jonsson på sin otroligt vackra häst "First Lady". Vann gjorde detta år Tobias Grönberg med sin Amaretto. han är väl rankad som nr ett i landet har jag för mig och det var extra roligt att han vann detta året eftersom detta var den sista stora tävling för hans och Amarettos del. Amaretto skall nämligen gå i pension. Priset blev 30 000 kr och en årsförbrukning av foder till hästen. Patrik tävlar för Flyinge.

Poolkul!


15/7

Idag var vi hos Maggis, min syster, och hennes familj i Kågeröd. Mysigt som vanligt och väldigt gpd mat. Karin och Elisabeth passade på att bada i poolen i trädgården. Kallt men skönt...????

Forsakar 14/7


14/7 Forsakar

Igår, måndag, var flickorna och jag vid Forsakar på Österlen tillsammans med min kompis Anna. Detta var en fantastisk naturupplevelse, vackra vattenfall, hissnande stup och underbar skog. Vi hade så klart picknick med oss och vi  satt vid vattenfallen och åt. MUMS!

Johanna och Sandie vid havet i Svarte


Österlen

Igår var Johanna och Sandie hos Sofie i Svarte som ligger precis utanför Ystad. Sofie har ett sött litet sommarhus precis nere vid havet. Flickorna var bla på Ystad djurpark tillsammans med sina hundar. Naturligtvis tog de ett dopp i havet, men det var ganska kallt eftersom det blåste ganska friskt. De hade en jättefin dag och förhoppningsvis skall de snart dit igen!

Dagsländans Robin Hood CHILLI


Queen, Molly, Ronja, Bella, Sandie och Lisa


Avslutning

I lördags hade vi avslutning på vår lilla valpkurs. Dagen till ära hade vi bjudit in pappa Chilli och kullsystern Molly från Kungsbacka. Det var jätteroligt att de kom ner. Molly och Queen var verkligen identiskt lika, svårt att se skillnad även för matte och husse!
Dagen bjöd på vackert och varmt sommarväder och vi höll till ute i det vackra naturreservatet Måryd. Vi tävlade i lydnadsklass 0 till att börja med! Klassen vanns av Johanna och Sandie, men jag måste säga att jag var MYCKET imponerad av allas insatser. Alla skötte sig exemplariskt och var ovanligt lydiga faktiskt.
Sedan hade vi en liten söktävling på tid där man tävlade i lag. Johanna, Sandie och Anna och Miso vann denna tävling. Priser blev ben och kex, och alla fick fina diplom med personliga omdömmen. Det har varit väldigt trevligt och till hösten ses vi och spårar tillsammans igen!

RSS 2.0