Så här lång tunga har jag säger Queen!

Queen

QUEEN

I morgon torsdag kommer Queens nya familj och hämtar henne. Givetvis kommer vi att sakna henne något enormt, men vi känner att hon kommer att få ett bra nytt hem. Nu håller vi alla tummar vi har för att allt skall gå bra för henne och hennes nya familj! Sjöbofamiljen! Vi ses i morgon!

Queen, Miso och Molly

Queen, Miso och Molly

Veterinären

Idag har valparna varit hos veterinären. Alla tre var fullt friska och fick gott betyg av doktorn. Det var ju första gången de var utanför hemmets lugna vrå (förutom trädgården då) och de åkte naturligtvis bil dit! Det var till en början inte poppis att åka bil. Den enda som tog det med ro på vägen upp var Molly. Hon sa inte ett pip, men det gjorde de andra två.....Väl framme på mottagningen (som ligger utanför Bjuv) släpptes de ut på gårdsplanen för att kissa innan de skulle in. Queen passade på att snabbt sätta sig i säkerhet under bilen, vilket var lite smått irriterande eftersom jag var rädd att hon skulle bränna sig på avgassystemet. Det gjorde hon inte och när hon hade retats klart kom hon ut och vi kunde gå in. De blev undersökta och vaccinerade. När nålen för chipmärkning kom såg det inte riktigt lika kul ut längre, för den var grov....Det gjorde ont och det talade de små om också. De mutades med en godisbit samtidigt som veterinären stack dem, men den enda som köpte det var matvraket Miso. Hon hade redan stoppat godiset i munnen och slutade bara tugga när det stack till. En sekund senare tuggade hon lugnt vidare på sin lilla kula som om inget hade hänt! De andra två skrek som stuckna grisar, eller i alla fall som stuckna welshvalpar!!!
Alla sov som stockar hela bilresan tillbaka till Lund.

Väl hemma skulle de stora rastas lite också. Vi gick en lång runda. Bella har nog snöat in på påskharar så här i påsktider, för rätt som det var stack hon iväg som en projektil efter en bjässe till hare. När hon väl vände och lommade tillbaka till Ronja och mig, tyckte jag att hon ursäktade sig med att nämna något om påskhälsningar och påskägg....Jaja...

Valparna och vi vill önska GLAD PÅSK!

Valparna och vi vill önska GLAD PÅSK!

Miso (Gimme) vilar lite och funderar på när påskharen kommer igen!

Miso (Gimme) vilar lite och funderar på när påskharen kommer igen!

Snart påsk!

Nu är det snart påsk. Valparna har redan fått ett litet påskägg var innehållande en tuggsko och en reptofs. Det var mycket uppskattat och populärt kan jag säga. Det är fullt ös medvetslös när valparna är vakna... Jag har spärrat av så de bara är i hallen, köket och mitt sovrum. Det är rena Fort Knox hemma, men INGENTING kan stoppa en nyfiken welshvalp.....Mamma Ronja brukar ligga och sova i trappan tex. Här har hon koll över hela nedervåningen, samtidigt som hon har koll på uppfarten där ute. Emellanåt somnar hon och sover gott. Jag har spärrat av trappan, så de stora hundarna kan hoppa över och komma upp, men de små skall bli nere. SKALL BLI sa jag. När Johanna skulle gå ner från sitt rum undrade hon vad det var för tröja någon hade slängt på näst nedersta trappsteget. 5 steg upp låg Ronja och sov. 4 steg upp låg Bella och sov, och två steg upp låg en tröja och sov. Johanna gick ner och upptäckte då att tröjan heter Miso (=Gimme) och hon sussade lika gott som de stora hundarna!!!
Nåja, det är tre underbara små flickor, utbrytardrottningar eller ej!!! De är bäst!

Karin och Donna påskhoppar!

Karin och Donna påskhoppar!

Mamma Mia, vilket väder!!!

Mamma Mia, vilket väder!!!

Vinter igen!

Ja vilket väder vi har! I helgen var det rena rama våren! Satt man i solen kunde man sitta i bara tröjan och solen värmde skönt. Vi hörde och såg vårens första tranor också! Att helgen bjöd på så fint väder var tur, med tanke på att vår ridklubb ordnade hopptävlingar. Det var sammanlagt, över dessa två fina dagar, nästan 800 startande ekipage! Vi tackar de högre makterna för att snön och blåsten väntade till måndagen... Tävlingarna gick utmärkt och vår stora welsh skötte sig perfekt även denna gång!
Valparna njöt av vårsolen och hade hur kul som helst. Gissa om de blev förvånade när de skulle kissa ute och släpptes ut i snön!!!

Ronja och Dancing Queen

Ronja och Dancing Queen

Fredag 14/3

Idag har valparna varit ute en stund och lekt och haft roligt. De är blixtsnabba och man får flänga fram och tillbaka för att hålla uppsikt över de små! Detta var publikdragande, för rätt som det var hade vi halva NCCs byggarbetare till publik. (De har ett bygge precis utanför vårt hus.) Welshvalpar är uppenbarligen otroligt charmerande för de kan på en sekund få tio stora stöddiga byggarbetare att kräla på marken och gulla med de små! 
När de är vakna är det full rulle. (Valparna alltså, inte byggubbarna!!!) Jag har börjat med att träna dem så smått att kissa ute, så jag försöker ta ut dem så fort de vaknar och så fort de har ätit. ( Jag pratar fortfarande om valparna!)Dessutom så klart efter en stunds lek, då brukar de vara nödiga. Skall fösöka underlätta för er valpköpare genom att vänja dem redan nu!
Några av oss ses i helgen. Då kommer även pappa Chili och hälsar på sina döttrar! Det skall bli roligt!

Mamma Mia i vårsolen

Mamma Mia i vårsolen

Måndag 10/3

Valparna växer och utvecklas som de ska. De busar och leker mer och mer, och det är roligt att iaktta alla deras påhitt! De är nu mycket snabba och pilar omkring som små streck genom alla rummen här hemma. Nyfikenheten är stor och de utforskar hela världen med glupande aptit. Nu har de fått vara ute några minuter i den fina vårsolen. Det var nog både roligt och stort för dem. På osäkra ben tog de sina första kliv ut på gräsmattan, för att sedan helt plötsligt överlyckligt rusa rakt ut i gräset och göra små söta glädjeskutt under tiden! Efter fem minuter ute var de utpumpade och la sig tillrätta på sina nya favoritställen. Gimme längst inne under sängen (gissa om jag letade hysteriskt innan jag hittade den lilla busan!!!), Dacing Queen under byrån, och Mamma Mia i Bellas favoritkorg.
Valparna har också nu börjat bli mer och mer raslika. De karaktäristiska fräknarna har så smått börjat infinna sig på de små nosarna. Dessa fräknar som är så otroligt vackra och omtalade på welsharna! Flest och tydligast fräknar har Gimme, hon har ju varit tidigast med allt, men de andra har också börjat få sina prickar. Man kan även tyda lite prickar på deras ben.
Vi hörs och ses snart!

Efter en stunds bus är det skönt att softa i lådan en stund!

Efter en stunds bus är det skönt att softa i lådan en stund!

4/3

Systrarna mår prima här nere i Lund. Gimmi leder fortfarande aktivitetsligan. Hon krånglar sig upp på den höga kanten på valplådan och dimper ner på golvet i ett litet kick. (De andra kan inte klättra ur ännu, men hänger lite lagom våghalsigt på kanten). Hon har dessutom fått upp ångan rejält, och piper iväg så det bara visslar om det. In under möbler, ut igen, upp på kanter, ner igen, nosa, smaka, bita och busa! De andra två hänger gärna på. Lugnast i lådan är minstingen Mamma Mia, som visst kan busa, men som också tycker om att sitta och iaktta de andra på lite avstånd. Rätt som det är gör hon dock en tjurrusning, och kastar sig med höga morranden och små söta glada tjut, in i leken och brottas och busar lika bra som de andra. De vakna stunderna blir längre och längre, liksom kraven på att få utforska sin omgivning! Nosen är ständigt i marken och de små svansarna viftar ivrigt hela tiden. Det finns så mycket spännande att utforska så det är inte klokt! De är alla tre alldeles underbart ljuvliga!
Nu har jag och hundarna fått träffa er alla och jag vet nu att alla tre kommer att få en kalastillvaro med sina nya ägare! Det känns jättebra! Vi ses och hörs snart igen!


RSS 2.0